Ons verhaal

Een Gym, maar dan anders…

Brooklyn gym:

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in de fitnessindustrie, besloot Brett zelf een zaak uit de grond te stampen. Met zijn sportieve en professionele passie besefte hij beter dan wie ook: het is tijd voor iets nieuws in de fitnesswereld.

Waarin Brooklyn Gym zich dan onderscheidt? Een ongekende klantvriendelijkheid, de kwaliteit van training, fun en gezelligheid worden er onder één dak gecombineerd. Uniek in de sector!

Een gepassioneerd team

Om deze unieke aanpak waar te maken rekende Brett op een gemotiveerd team met dezelfde passie en drive.

Peter Roosen, een kinesist die Brett nog kende als docent aan de opleiding Fitness Instructor/Sportverzorger, besloot om mee te stappen in het verhaal. Naast Peter vervoegden ondertussen ook Lars, Isabelle, Bjorn en Arnout het team. Een team dat klaar staat voor de klant/sporter en dat instaat voor een unieke belevenis en de perfecte begeleiding.

Waarvoor kan je bij Brooklyn Gym terecht?

Bij Brooklyn Gym bieden we je een waaier aan mogelijkheden:

  • Bokszaktraining
  • Personal training
  • Circuittraining op verschillende conditieniveaus
  • Small Group Training
  • 1 op 1 bokstraining in de boksring
  • Yoga
  • Revalidatietraining
  • Kinesitherapie
  • Sport performance training

Laten we even duidelijk stellen: Brooklyn Gym is géén boksclub. Boksen is aan een stevige opmars bezig en vormt een basistraining om de conditie van onze klanten te verbeteren, maar we gebruiken deze training steeds in combinatie met circuittraining en functionele krachttraining in onze gym.

Samen met onze klanten werken we aan hun trainingsdoelen en helpen we deze te realiseren. Dit doen we op basis van een training die uitgewerkt wordt op maat. Geen twee personen zijn immers gelijk.

Ons team

Brett Sneyers

Zaakvoerder
Na mijn studies heb ik verschillende baantjes gehad, maar geen enkele job gaf me écht voldoening. Dus besloot ik bij Syntra de opleiding ‘Instructor B Fitness’ te volgen en van mijn passie mijn beroep te maken. De beste beslissing van mijn leven!

Na deze opleiding ging ik in de fitnesswereld aan de slag en deed ik bij een 6-tal clubs ervaring op. Het deed mijn ogen opengaan en sterkte me in mijn overtuiging: het kan anders en beter. Exact dat is wat we nu met Brooklyn Gym willen bewijzen.

Zelf beoefen ik van mijn 18de fitness en krachttraining, later aangevuld met boksen. Deze combinatie willen we onze klanten nu ook aanbieden in onze gym. Samen met een team enthousiaste collega’s ben ik ervan overtuigd dat we met dit unieke concept heel wat mensen in beweging krijgen. Een nieuwe, uitdagende manier van trainen voor iedereen!

Isabelle Van Der Meirsch

Club manager
Een team sterke mannen, kan natuurlijk niet zonder sterke vrouw. Al jaren ben ik gepassioneerd door sport en gezonde voeding. Sinds 2016 neem ik deel aan bodybuilding wedstrijden in de bikini klasse. Volharding en toewijding hebben me tot dit punt gebracht en dat wil ik ook overbrengen. Door je elke dag in te zetten, verleg je grenzen. Een bron van onuitputtelijke energie.

Bij Brooklyn Gym werken is dan ook helemaal mijn ding. Mijn passie voor sport kunnen delen met anderen, het is een droomjob!

Peter Roosen

Personal trainer | Revalidatie trainer | Sportkinesitherapeut
Sporten is mijn leven. Enkele zware revalidaties hebben me gevormd en me mijn beroep doen kiezen: kinesist. Na mijn studie Kinesitherapie, die trouwens naadloos aansloot bij mijn eerdere opleiding LO/sport, heb ik altijd revalidatie gecombineerd met trainen en medische behandelingen. Daar ligt ook mijn grote passie: door middel van trainen herstellen wat beschadigd is. Als Medical Trainer werk ik met gekwetste lichamen die ik laat herstellen. Doorheen de jaren heb ik geleerd welke trainingen en oefeningen goed werken en resultaat opleveren.

“Training to feel, move and perform better”

Wil dit zeggen dat enkel gekwetste lichamen baat hebben bij kinesitherapie? Nee, in tegendeel. Als je deze info en kennis op niet gekwetste lichamen toepast, train je optimaal en voorkom je blessures.

Bij mij kan je terecht voor: revalidatietraining, mobiliteit- en stabiliteit training, krachttraining, coördinatietraining, conditietraining en training ter verbetering van je sportprestaties. Een hele waaier aan mogelijkheden dus.

Bjorn Poels

Personal trainer
Mijn sportieve tegenslagen zijn mijn passie geworden: Als jonge sporter werd ik 20 jaar geleden geconfronteerd met een ernstige knie- en rugblessure die mijn carrière plots abrupt liet stoppen.

Op dat moment is de drive ontstaan om mensen wèl te begeleiden naar een volledig herstel om minimum weer het oorspronkelijke niveau te behalen in het beoefenen van hun favoriete sport.

Na opleidingen tot sportverzorger, personal trainer, conditie- en hersteltrainer en corrective exercise specialist in binnen- en buitenland begeleid ik graag iedereen in het verbeteren van algemeen welzijn en pijnvrij en comfortabel bewegen!

Hierbij komt mijn jarenlange ervaring in zowel jeugdopleiding als elite van KRC Genk absoluut ten goede !

Sinds begin 2017 werd mijn passie aangevuld met sterke interesse in brain-based training en volg ik opleidingen in Scandinavië om me hierin meer en meer te specialiseren.

Mijn takenpakket bij Brooklyn Gym is vergelijkbaar met dat van mijn collega Peter Roosen. Samen superviseren wij het “Open Gym”- gebeuren en trachten wij alle leden zo optimaal mogelijk te begeleiden.

“ Everyone is an athlete. Train to move well” #nopain

Lars Terwingen

Bokstrainer
Na voetbal, taekwondo en fitness vond ik mijn passie in het boksen. Ik boks nu al 17 jaar bij Abdel Wahhabi, die ons land vertegenwoordigde in 1992 op de Olympische Spelen in Barcelona.

Verder ben ik ook begaan met het project ‘Opboksen’. Dit sociale project heeft als doel jongeren sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, waarden en normen mee te geven. De bokssport is daarvoor perfect geschikt.

Boksen is een complete sport waar verschillende onderdelen zoals lopen, kracht en techniek in elkaar overvloeien. Een echte uitdaging voor iedereen!

Mij in de ring aan de slag zien? Dit jaar boks ik mee het Vlaamse Kampioenschap tot -91kg.

Arnout Gielen

Yogaleraar | Health coach | Holistic psychologist
In 2014 ben ik afgestudeerd met twee masters in de psychologie en geen idee hoe ik mensen hiermee gelukkiger zou kunnen maken. Ik wist veel over psychologische problemen, maar veel minder over hoe men gelukkiger kan worden. Dus ik besloot me te focussen op positieve psychologie, een discipline die zich focust zich op mensen gelukkiger te maken. Dit pad heeft me uiteindelijk gebracht naar yoga, en mijn leermeesters in het Verre Oosten.

In yoga vond ik het einde van overbodig denken, waardoor nervositeit en stress geleidelijk weg gingen. In yoga vond ik een manier om mijn blessures te helen, iets waar dokters niet in slaagden. In yoga vond ik een manier waarmee ik mensen gelukkiger en gezonder kan maken, wat mijn ambitie als psycholoog volledig vervuld.

Hier in Brooklyn Gym kan ik mijn specialisatie in dynamische yoga zo goed mogelijk overbrengen. Leniger en sterker worden, blessures beter en sneller laten helen, stress los laten en psychologische flexibiliteit verhogen staan centraal in mijn lessen.

Michelle Lemoine

Circuit trainer

Greg Giraerts

Circuit trainer
Na het behalen van mijn bachelor diploma als leerkracht in het onderwijs was het tijd om
mijn liefde voor lesgeven en sport om te toveren naar de werkvloer. In mijn opleiding heb ik
vele stages gedaan binnen verschillende organisaties. Scholen, fitnesscentra, sportdiensten,
noem maar op. Al snel werd het duidelijk waar mijn passie lag.

Als persoon die al zoveel sporten heeft beoefend dat je ze niet meer op twee handen kan
tellen, kwam ik 5 jaar geleden fitness tegen. Het is veilig om te zeggen dat deze hobby al
snel een passie werd en dagelijks doe ik mijn best om mijn kennis binnen dit vak te
versterken.

Na ervaring op te doen in Leuven als personal coach bleek al snel dat het lesgeven aan een
groep iets was dat ik enorm begon te missen. Hierdoor was het de ideale kans om mijn neef
te steunen in zijn zaak en mijn liefde voor fitness en lesgeven te combineren.

Het lesgeven binnen een trainingscentrum is iets dat mij volledig aanspreekt en als we dit
combineren met de gemotiveerde klanten zorgt dit voor een cocktail van motivatie.

Ik ben zeer enthousiast voor de toekomst van Brooklyn Gym en ben blij dat ik hier deel van kan
uitmaken!

Davide Barile

Circuit trainer
Ik ben gestart als personal trainer en heb mij gedurende deze werkervaring verder verdiept in het trainen met kettlebell en HITT training (High Intensity Interval Training). Zo behaalde ik een certificaat van Kettlebell Pro Trainer en Bootcamp Instructor.

Sport is mijn passie en mensen gezonder maken, daar word ik supergelukkig van!

Ik heb zelf overgewicht gehad en weet daardoor hoe zwaar het kan zijn om je niet lekker in je vel te voelen. Daarom is mijn doel om IEDEREEN te helpen die fitter wil worden.

Deze ambitie heeft mij naar Brooklyn Gym geleid waar ik HITT circuittrainingen geef.

De reden waarom ik mij vooral focus op HIIT training is simpel, het heeft tal van voordelen:
• Het geeft je stofwisseling een boost
• Het versterkt de allerbelangrijkste spier in je lichaam: het hart
• Je verbrandt meer vet in minder tijd

Wil jij je grenzen verleggen en het maximum uit je training halen? Dan help ik je daar graag mee!

Manuel Agten

Circuit trainer
Na jaren in het voetbal en tennis kwam ik zeven jaar geleden voor het eerst in aanraking met fitness. Ik behaalde mijn diploma ‘Instructor B Fitness’ en later ‘Personal Trainer’. Zo belandde ik op de jeugdwerking van KRC Genk. Eerst als revalidatietrainer, sinds drie jaar fitnesstrainer.

Dezelfde aandachtspunten wil ik ook hier handhaven. Techniek komt bij mij op de eerste plaats! Hoe gevorderd je ook bent. Zo werd coachen een passie.

Begin 2018 kreeg ik via collega Bjorn Poels de Brain-Based-microbe door. We volgen samen opleidingen in Scandinavië om ons hierin meer en meer te specialiseren.

Bij Brooklyn Gym zal ik instaan voor verschillende groepslessen. Van circuit- tot bilspiertraining tot het begeleiden in de open gym.

(In de toekomst vervoeg ik Bjorn en Peter als Personal Trainer)

IF YOU DON’T PRACTICE, YOU DON’T DESERVE TO WIN. #justdontquit