Ons verhaal

Een gym, maar dan anders…

Brooklyn gym:

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in de fitnessindustrie, besloot Brett zelf een zaak uit de grond te stampen. Met zijn sportieve en professionele passie besefte hij beter dan wie ook: het is tijd voor iets nieuws in de fitnesswereld.

Waarin Brooklyn Gym zich dan onderscheidt? Een ongekende klantvriendelijkheid, de kwaliteit van training, fun en gezelligheid worden er onder één dak gecombineerd. Uniek in de sector!

Een gepassioneerd team

Om deze unieke aanpak waar te maken rekende Brett op een gemotiveerd team met dezelfde passie en drive.

Peter Roosen, een kinesist die Brett nog kende als docent aan de opleiding Fitness Instructor/Sportverzorger, besloot om mee te stappen in het verhaal. Naast Peter vervoegden ondertussen ook Lars, Ahmet, Arnout, Manuel,Daan,Samet, Davide,Sarah,Nick,Nele en Arna het team. Een team dat klaar staat voor de klant/sporter en dat instaat voor een unieke belevenis en de perfecte begeleiding.

Waarvoor kan je bij Brooklyn Gym terecht?

Bij Brooklyn Gym bieden we je een waaier aan mogelijkheden:

 • Bokszaktraining
 • Padstraining
 • Boksen techniektraining
 • Circuittraining
 • Bootcamp
 • Krachttraining (advanced)
 • Core training
 • Yoga/ hot yoga
 • Voedingsadvies
 • Personal training
 • Kinesitherapie
 • Revalidatietraining
 • Looptraining
 • voedingseminaries
 • Bilspiertraining
 • Krachttraining

Laten we even duidelijk stellen: Brooklyn Gym is géén boksclub. Boksen is aan een stevige opmars bezig en vormt een basistraining om de conditie van onze klanten te verbeteren, maar we gebruiken deze training steeds in combinatie met circuittraining en functionele krachttraining in onze gym.

Samen met onze klanten werken we aan hun trainingsdoelen en helpen we deze te realiseren. Dit doen we op basis van een training die uitgewerkt wordt op maat. Geen twee personen zijn immers gelijk.

Ons team

Brett Sneyers

Zaakvoerder
Na mijn studies heb ik verschillende baantjes gehad, maar geen enkele job gaf me écht voldoening. Dus besloot ik bij Syntra de opleiding ‘Instructor B Fitness’ te volgen en van mijn passie mijn beroep te maken. De beste beslissing van mijn leven!

Na deze opleiding ging ik in de fitnesswereld aan de slag en deed ik bij een 6-tal clubs ervaring op. Het deed mijn ogen opengaan en sterkte me in mijn overtuiging: het kan anders en beter. Exact dat is wat we nu met Brooklyn Gym willen bewijzen.

Zelf beoefen ik van mijn 18de fitness en krachttraining, later aangevuld met boksen. Deze combinatie willen we onze klanten nu ook aanbieden in onze gym. Samen met een team enthousiaste collega’s ben ik ervan overtuigd dat we met dit unieke concept heel wat mensen in beweging krijgen. Een nieuwe, uitdagende manier van trainen voor iedereen!

Lars Terwingen

Bokstrainer
Na voetbal, taekwondo en fitness vond ik mijn passie in het boksen. Ik boks nu al 17 jaar bij Abdel Wahhabi, die ons land vertegenwoordigde in 1992 op de Olympische Spelen in Barcelona.

Verder ben ik ook begaan met het project ‘Opboksen’. Dit sociale project heeft als doel jongeren sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, waarden en normen mee te geven. De bokssport is daarvoor perfect geschikt.
Boksen is een complete sport waar verschillende onderdelen zoals lopen, kracht en techniek in elkaar overvloeien. Een echte uitdaging voor iedereen!

Peter Roosen

Personal trainer | Revalidatie trainer | Sportkinesitherapeut
Sporten is mijn leven. Enkele zware revalidaties hebben me gevormd en me mijn beroep doen kiezen: kinesist. Na mijn studie Kinesitherapie, die trouwens naadloos aansloot bij mijn eerdere opleiding LO/sport, heb ik altijd revalidatie gecombineerd met trainen en medische behandelingen. Daar ligt ook mijn grote passie: door middel van trainen herstellen wat beschadigd is. Als Medical Trainer werk ik met gekwetste lichamen die ik laat herstellen. Doorheen de jaren heb ik geleerd welke trainingen en oefeningen goed werken en resultaat opleveren.

“Training to feel, move and perform better”

Wil dit zeggen dat enkel gekwetste lichamen baat hebben bij kinesitherapie? Nee, in tegendeel. Als je deze info en kennis op niet gekwetste lichamen toepast, train je optimaal en voorkom je blessures.

Bij mij kan je terecht voor: revalidatietraining, mobiliteit- en stabiliteit training, krachttraining, coördinatietraining, conditietraining en training ter verbetering van je sportprestaties. Een hele waaier aan mogelijkheden dus.

Nick Maesen

Sportkinesitherapeut

Sarah Ricchetti

Looptrainster
‘Een bommetje energie’ , zo zou ik mezelf in 3 woorden kunnen omschrijven. Als kind kon ik al moeilijk stilzitten en deed ik aan gymnastiek, atletiek en zwemmen. Mijn studiekeuze werd al snel duidelijk en in 2009 studeerde ik af in de richting Lichamelijke Opvoeding. Twee jaar later kon ik de een extra opleiding van een postgraduaat aan de KHLIM hieraan toevoegen, nl. die van Bewegings-en gezondheidscoach.
Tot op vandaag geef ik al 9 jaar aerobiclessen met veel passie. Ik zocht op een bepaald moment in mijn leven naar een nieuwe sportieve uitdaging en ik besloot om me stapsgewijs klaar te stomen voor het lopen van een marathon. Een enorme leerrijke periode uit mijn leven, zowel mentaal als fysiek. Lopen verhoogde mijn levenskwaliteit en had invloed op andere aspecten in mijn leven. Ik kreeg vaak de vraag van vrouwen ‘hoe doe jij dat toch die marathons lopen’ of ‘ik zou dat ook willen kunnen’ waardoor ik besloot om me verder te verdiepen en me in te schrijven voor congressen gericht op de vrouwelijke atleet.
Wat me vooral deed trigeren om te starten met enkel vrouwen te begeleiden , is dat nog elke dag de vrouw naast de mannelijke meetlat wordt gelegd terwijl vrouwen tot in elke cel van het lichaam verschillen van de man. Ik wil vrouwen motiveren, inspireren en de positieve gevolgen van hardlopen laten ervaren. Want elke vrouw is in staat om al de verschillende afstanden die ze zou willen afleggen, ook effectief kan afleggen!
Bij Brooklyn Gym zal ik instaan voor de Women’s running class elke woensdagavond. Naast deze gezamenlijke running class bied ik ook individuele loopschema’s aan voor vrouwen die de smaak van hardlopen te pakken hebben en zich willen richten op langere afstanden.
Go outside – Get running – Feel great!

Ahmet Calgan

Bokstrainer
Sporten maakt een groot en belangrijk deel uit van mijn leven!

Na een aantal sporten uit te oefenen heb ik mijn passie zowel bij thai-boxen als bij krachttrainingen gevonden. Zelf heb ik een aantal wedstrijden gevochten, maar er helaas ook snel mee moeten stoppen vanwege enkel- en rugblessures. Door deze blessures ben ik dan ook opzoek gegaan naar andere manieren om te bewegen. Ik leef onder het motto “ Winning in life is my journey”. Tijdens mijn zoektocht is mij opgevallen dat ik geen enkele club kon vinden waarin ik de combinatie ‘functioneel trainen’ en ‘boksen’ kon vinden.

Het was dan ook een droom voor mij om een trainingscentrum te vinden waar je alles onder één dak kan uitoefenen. De opening van Brooklyn Gym was hét droomscenario voor mij.

Als coach wil ik mijn passie met veel plezier delen binnen dit unieke concept van Brooklyn Gym. Ik kijk er alvast naar uit om jullie te mogen verwelkomen tijdens één van mijn trainingen!

Heb jij liever een one-to-one training en wil je je skills aanzienlijk verscherpen.. Dan help ik jou graag verder tijdens een privé sessie

See you soon!

Samet Calgan

Bokstrainer

Jan Vanlangendonck

Sportkinesitherapeut
De uitgebreide multidisciplinaire aanpak binnen de Brooklyn Gym spreekt me erg aan als kinesitherapeut. Dit maakt deze gym ook zo uniek! Door het combineren van verschillende disciplines, waaronder kinesitherapie, kunnen we de sportievelingen en patiënten een groot arsenaal aan mogelijkheden bieden, wat hun sportervaring en gezondheid ook ten goede zal komen.
Zelf ben ik altijd fervent voetballer geweest en heb tal van andere sporten beoefend. De mogelijkheid om binnen de Brooklyn Gym mijn patiënten op een actieve manier te laten revalideren vind ik dan ook zeker een grote meerwaarde! Dit vormt, in combinatie met manuele therapie, osteopathische technieken en dry needling, een mooie
basis om de revalidatie van de patiënten optimaal te laten verlopen.

Davide Barile

Circuit trainer
Ik ben gestart als personal trainer en heb mij gedurende deze werkervaring verder verdiept in het trainen met kettlebell en HITT training (High Intensity Interval Training). Zo behaalde ik een certificaat van Kettlebell Pro Trainer en Bootcamp Instructor.

Sport is mijn passie en mensen gezonder maken, daar word ik supergelukkig van!

Ik heb zelf overgewicht gehad en weet daardoor hoe zwaar het kan zijn om je niet lekker in je vel te voelen. Daarom is mijn doel om IEDEREEN te helpen die fitter wil worden.

Deze ambitie heeft mij naar Brooklyn Gym geleid waar ik HITT circuittrainingen geef.

De reden waarom ik mij vooral focus op HIIT training is simpel, het heeft tal van voordelen:
• Het geeft je stofwisseling een boost
• Het versterkt de allerbelangrijkste spier in je lichaam: het hart
• Je verbrandt meer vet in minder tijd

Wil jij je grenzen verleggen en het maximum uit je training halen? Dan help ik je daar graag mee!

Manuel Agten

Circuit trainer
Na jaren in het voetbal en tennis kwam ik zeven jaar geleden voor het eerst in aanraking met fitness. Ik behaalde mijn diploma ‘Instructor B Fitness’ en later ‘Personal Trainer’. Zo belandde ik op de jeugdwerking van KRC Genk. Eerst als revalidatietrainer, sinds drie jaar fitnesstrainer.

Dezelfde aandachtspunten wil ik ook hier handhaven. Techniek komt bij mij op de eerste plaats! Hoe gevorderd je ook bent. Zo werd coachen een passie.

Begin 2018 kreeg ik via collega Bjorn Poels de Brain-Based-microbe door. We volgen samen opleidingen in Scandinavië om ons hierin meer en meer te specialiseren.

Bij Brooklyn Gym zal ik instaan voor verschillende groepslessen. Van circuit- tot bilspiertraining tot het begeleiden in de open gym.

(In de toekomst vervoeg ik Bjorn en Peter als Personal Trainer)

IF YOU DON’T PRACTICE, YOU DON’T DESERVE TO WIN. #justdontquit

Arna Indigo

Yogalerares | Mindfulness coach

Arnout Gielen

Yogaleraar | Health coach | Holistic psychologist
In 2014 ben ik afgestudeerd met twee masters in de psychologie en geen idee hoe ik mensen hiermee gelukkiger zou kunnen maken. Ik wist veel over psychologische problemen, maar veel minder over hoe men gelukkiger kan worden. Dus ik besloot me te focussen op positieve psychologie, een discipline die zich focust zich op mensen gelukkiger te maken. Dit pad heeft me uiteindelijk gebracht naar yoga, en mijn leermeesters in het Verre Oosten.

In yoga vond ik het einde van overbodig denken, waardoor nervositeit en stress geleidelijk weg gingen. In yoga vond ik een manier om mijn blessures te helen, iets waar dokters niet in slaagden. In yoga vond ik een manier waarmee ik mensen gelukkiger en gezonder kan maken, wat mijn ambitie als psycholoog volledig vervuld.

Hier in Brooklyn Gym kan ik mijn specialisatie in dynamische yoga zo goed mogelijk overbrengen. Leniger en sterker worden, blessures beter en sneller laten helen, stress los laten en psychologische flexibiliteit verhogen staan centraal in mijn lessen.

Daan Sabo

Open gym trainer
Mijn passie voor sport was de aanleiding om enkele jaren gelden te starten met de opleiding van sportbegeleider aan Syntra. Gedurende deze opleiding heb ik mijn kennis van sport en persoonlijke begeleiding kunnen verruimen.

Mijn doel is om mensen te ondersteunen naar een gezondere en fittere versie van zichzelf. Met de juiste motivatie en discipline wil ik iedereen die hiervoor open staat verder helpen!

Een job als open gym verantwoordelijke bij Brooklyn Gym is mij dan ook op het lijf geschreven.

Je kan bij mij terecht voor een trainingsschema waarbij ik je de basisoefeningen stap voor stap uitleg zodat je op een verantwoorde manier je training kan uitvoeren.

Heb je hulp nodig om een bepaalde oefening onder de knie te krijgen of heb je inspiratie nodig tijdens je training?

Aarzel niet om mij aan te spreken, ik help je graag verder!

Tot in de gym!

Aron Winnelinckx

Personal trainer | Voedingscoach

Nele Kranzen

Sportkinesitherapeut
Een fitness waar geen medische begeleiding aangeboden wordt is bijna niet meer denkbaar. Brooklyn gym loopt hier niet op achter. Voor mij persoonlijk is het werken in een fitness als kinesitherapeut optimaal. Sport heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Jarenlang heb ik intensief handbal gespeeld op hoog niveau. Afgelopen jaar ben ik hiermee gestopt om mijn carrière als kinesist en personal trainer uit te bouwen. Desalniette min ben ik nog altijd het liefste bezig met sport. Brooklyn gym biedt me de kans om mijn beroep als kinesitherapeut uit te oefenen in een sportieve setting en zo mijn patiënten op een actieve manier te laten revalideren.