F.A.Q

Veel gestelde vragen, lees je hier

Brooklyn gym is iedere weekdag open van 08u00 tot 21u30 behalve vrijdag 8-20.30u,weekend en feestdagen is de gym open van 09u00 tot 14u00. behalve zaterdag 8u-14u

Op feestdagen zijn er geen groepslessen.

Brooklyn gym is géén boksclub.

Boksen is zonder twijfel één van de zwaarste sporten ter wereld en om die reden is het een geweldige optie voor elk trainingsprogramma.

Wij gebruiken het goede van de sport dus je gaat zonder blauw ogen of gekneusde ribben naar huis.

Bij ons kan je trainen op bokszakken, aquabags en in de prachtige boksring (pads)

In de open gym kan je gebruik maken van professioneel en goed onderhouden materiaal voor de perfecte workout. Bij Brooklyn gym streven we naar verantwoord trainen en volgen we de kwaliteit van de trainingen in de open gym nauwlettend op.

Wij werken ook met slots die je via onze eigen app moet reserveren–>hierdoor zal er nooit niet meer dan 12 man tegelijk in de open gym aan het trainen zijn!

Je kunt je dus  focussen op de training zonder te hoeven wachten op een bankje etc..( ook zeer handig als je supersets doet)

De open gym van Brooklyn gym onderscheid zich van andere fitnessclubs door de professionele toestellen van topkwaliteit voor zowel krachttraining als cardio. Daarnaast hebben we bij Brooklyn gym ook toestellen van KEIZER, wat uniek is in België.

Je kan vrij trainen in de open gym. Wil je echter meer uit je training halen of wil je graag een trainingsschema op maat? Mail dan naar brett@brooklyngym.be (zonder meerprijs)

Interesse in personal training? Stuur een mailtje naar info@brooklyngym.be of bel naar 013/66 42 21

Bij Brooklyn gym kan je kiezen uit twee memberships:

 •  12 maandelijks Brooklyn membership €66 per maand
 •  6 maandelijks Brooklyn membership €77 per maand
 •  3 maandelijks Brooklyn membership €88 per maand

Er komen geen extra instapkosten of verzekeringskosten bij.

Met dit membership kan je:

 • Alle groepslessen onbeperkt volgen
 • Onbeperkt trainen in de open gym
 • gebruik van onze app voor schema’s en voeding

 

 

Alle memberships zijn maandelijks opzegbaar na de gekozen periode mits 1 opzegmaand.

De prijzen van de memberships zijn all inclusive. Er komen geen extra kosten bij zoals administratiekost, lidgeld, verzekering,…

Je kan inschrijven voor een membership via onze online webshop of in de club zelf.

 

Ga naar de online webshop

 1. Kies het membership dat je wenst en klik op ‘bekijk’
 2. Klik op de datum om de gewenste startdatum te kiezen in de kalender
 3. Kies de gewenste betaalmethode
 4. Aanvaard de algemene voorwaarden
 5. Klik op ‘betalen’ (je wordt doorverwezen naar de betaalpagina)
 6. Klik op het bedrag
 7. Ben je een nieuwe klant? Vul je gegevens in om een account aan te maken
 8. Voer de betaling uit
 9. Van zodra de betaling verwerkt is ontvang je een mail met een overzicht van je aankoop

Zeker weten! Brooklyn gym is er voor iedereen met de juiste mindset. Heb je een persoonlijk doel en wil je daar 100% voor gaan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Bij Brooklyn gym hebben we een ruim aanbod aan groepslessen:

 • Bokszaktraining gemengd
 • Bokszaktraining dames
 • Boksen techniektraining
 • Boksen sparren
 • Boksen padstraining
 • Circuittraining
 • Bootcamp
 • Bilspiertraining
 • Core training (gegeven door een kinesitherapeut)
 • Hot yoga

U kan tevens voor slechts €20 een open gym schema laten maken waarin je gedurende een half uur 1 op 1 in begeleid wordt.

Heb je je ingeschreven voor een groepsles maar kan je niet aanwezig zijn, dan kan je tot 4u vóór de start van de groepsles kosteloos uitschrijven via de mobiele app. Bij laattijdige of ongeldige annulatie wordt een vergoeding van 5 euro aangerekend.

Wanneer je niet meer kan uitschrijven via de app, kan je steeds bellen naar 013/66 42 21 of mailen naar info@brooklyngym.be zodat wij je kunnen uitschrijven. Zo geef je andere leden die  graag willen deelnemen de mogelijkheid om je plaats in te nemen.

Bij Brooklyn gym kan je maar liefst 5 verschillende soorten yoga volgen! Weet je niet welke je moet kiezen? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten yoga met een korte omschrijving.

 

Power Yoga

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel. Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorg je ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Deze vorm van yoga in combinatie met andere sporten is zeker aan te raden!

 

Easyflow Yoga

Dit is een zeer rustige vorm van yoga die gebaseerd is op Ashtanga Vinyasa Yoga. Via trage vloeiende bewegingen laten we de stress van het alledaagse leven even achter ons en leggen we onze aandacht op het huidige moment. De houdingen van deze yogavorm vereisen bijna geen kracht en stimuleren gewrichtsmobiliteit op een zeer zachte manier.

Ter afsluiting wordt altijd Yoga Nidra begeleid, een Oosterse techniek die lichamelijk herstel stimuleert, zodat iedereen vol energie de les verlaat. Deze vorm van yoga is aan te raden voor mensen met stress, rugklachten of bij revalidatie van een blessure. Easyflow yoga is de ideale aanloop om Ashtanga Vinyasa Yoga te starten.

 

Ashtanga Vinyasa Yoga

Dit is een dynamische vorm van yoga waarbij bewegingen vloeien op het ritme van de ademhaling. Focus, kracht, en lenigheid worden getraind in een serie van bewegingen die uitdagend is voor alle niveaus. Ter afsluiting wordt altijd Yoga Nidra begeleid, een Oosterse techniek die lichamelijk herstel stimuleert, zodat iedereen vol energie de les verlaat. Lenigheid en kracht zijn geen vereiste om mee te doen, de les is aangepast aan elk niveau.

 

Hot Yoga

Dit is een vorm van yoga die beoefend wordt in een warme ruimte (+40℃).  De infraroodstraling verwarmt je lichaam van binnen uit. Om yoga te kunnen beoefenen in deze hitte vereisen de poses niet veel kracht, maar ligt de focus op de ademhaling. Deze warmte werkt heel ontspannend voor je spieren waardoor je veel soepeler wordt.

Voordelen: toxische stoffen uitzweten, gemakkelijker stretchen, lichaamsherstel boosten, ademhaling verbeteren, …

Voldoende water drinken voor en tijdens de les is een must. Deze vorm van yoga is niet aan te raden voor mensen met een hoge of lage bloeddruk.

Boksen is zonder twijfel één van de zwaarste sporten ter wereld en om die reden is het een geweldige optie voor elk trainingsprogramma. Ookal stappen we niet daadwerkelijk in de ring, door gebruik te maken van bokszakken kan je bij Brooklyn gym de voordelen van het boksen tijdens de bokszaktraining toch ervaren.

 

 • Workout voor het hele lichaam

Boksen is tegelijkertijd een cardio- en krachttraining en is goed voor het hele lichaam. Daarbovenop is het ook een goede oefening voor evenwicht, coördinatie, reactievermogen en behendigheid.

 

 • Boksen verbrandt veel calorieën

Boksen is het perfecte voorbeeld van een High Intensity Interval Training, waarbij je periodes van zeer intensief sporten afwisselt met actieve rustperiodes. Hierdoor verbrand je tot wel 13 calorieën per minuut.

 

 • Boks de stress van je af

Door te boksen op bokszakken kan je je eens goed afreageren. Voordeel is ook dat in tegenstelling tot sparren, je bij een bokszaktraining nooit zelf stoten krijgt. Daarnaast komen er bij deze sport ook heel wat endorfines vrij, waardoor je je achteraf veel vrolijker voelt.

 

 • Verbetert je coördinatie

Een goede coördinatie zorgt ervoor dat je beter kan presteren tijdens workouts en versterkt de verbinding tussen het lichaam en de hersenen, waardoor je je veel bewuster wordt van je lichaam. Veel vormen van lichaamsbeweging focussen hier niet specifiek op, maar tijdens het boksen is hand-oogcoördinatie essentieel.

 

 • Boksen verveelt niet

Een fitness workout kan al snel saai worden, maar boksen zal niet snel vervelen. In tegenstelling tot lopen op de loopband kan er altijd iets nieuws geleerd worden. Boksen is fysiek uitdagend en mentaal stimulerend, je zult er echt verslaafd aan raken.

 

 • Boksen stimuleert je zelfvertrouwen

Boksen is uitdagend en haalt je zonder twijfel uit je comfortzone, maar op een veilige manier. Hierdoor zal je zelfvertrouwen een boost krijgen en stimuleert het je weerbaarheid en doorzettingsvermogen.

Je kan inschrijven voor een groepsles via de mobiele app van Brooklyn gym.

 

Stap 1: Download de mobiele app van Brooklyn gym

 • Android-gebruikers kunnen de app downloaden in de Google Play Store
 • Ga naar de Google Play Store / geef bij de zoekfunctie “Brooklyn gym” in / installeer de app
 • Apple-gebruikers kunnen de app downloaden in de App Store
 • Ga naar de App Store / geef bij de zoekfunctie “Brooklyn gym” in / installeer de app

 

Stap 2: Log in

Om in te loggen in de app van Brooklyn gym heb je inloggegevens nodig. Deze inloggegevens ontvang je wanneer je een membership aankoopt. Je dient dus eerst een membership aan te kopen vooraleer je je kan inschrijven voor een groepsles.

Je kan een membership aankopen:

 

Stap 3: Schrijf je in voor een groepsles

Wanneer je ingelogd bent in de mobiele app van Brooklyn gym, kan je vervolgens inschrijven voor een groepsles.

 • Je kan telkens één week op voorhand inschrijven.
 • Ieder lid heeft een eigen account waarmee hij/zij zich kan inschrijven. Je kan dus slechts voor één persoon inschrijven.

 

Annuleringsvoorwaarden

Heb je je ingeschreven voor een groepsles maar kan je niet aanwezig zijn, dan dien je dit 24u vóór de start van de groepsles te melden telefonisch op het nummer 013/66 42 21 of via mail naar info@brooklyngym.be. Zo geef je andere leden die  graag willen deelnemen de mogelijkheid om je plaats in te nemen.

Bij laattijdige of ongeldige annulaties wordt een vergoeding van 5 euro aangerekend.

Tijdens de bokszaktraining heb je enkel een paar bokshandschoenen nodig. Je kan je eigen paar meenemen of je kan een paar gebruiken van Brooklyn gym. Gebruik je een paar bokshandschoenen van Brooklyn gym, dan vragen we je om hygiënische redenen je eigen wraps/windels mee te brengen. Zo blijven de bokshandschoenen bij ieder gebruik proper.

Bij Brooklyn gym kan je ook een paar bokschandschoenen met logo van Brooklyn gym kopen aan €40 en wraps/windels voor €20.

Voor deze training trek je best sportieve kleren aan waarmee je makkelijk en flexibel kan bewegen. De bokszaktraining wordt gegeven op een speciale ondergrond. Op deze ondergrond mag alleen getraind worden op blote voeten. Na iedere les wordt de ondergrond gereinigd.

Ja, om hygiënische redenen is een handdoek tijdens je training verplicht.

In de open gym kan je gebruik maken van professioneel en goed onderhouden materiaal voor de perfecte workout. Bij Brooklyn gym streven we naar verantwoord trainen en volgen we de kwaliteit van de trainingen in de open gym nauwlettend op.

De open gym van Brooklyn gym onderscheid zich van andere fitnessclubs door de professionele toestellen van topkwaliteit voor zowel krachttraining als cardio. Daarnaast hebben we bij Brooklyn gym ook toestellen van KEIZER, wat uniek is in België.

Je kan vrij trainen in de open gym. Wil je echter meer uit je training halen of wil je graag een trainingsschema op maat? Dan kan je een personal trainer inschakelen die samen met jou aan de slag gaat om je doel te bereiken.

Interesse in personal training? Stuur een mailtje naar info@brooklyngym.be of bel naar 013/66 42 21

Wij hebben toestellen van:

Keiser 

Rogue

Matrix

Kortom materiaal waar alle high end fitnessclubs mee werken ook krijg je gratis uitleg en schema’s in de open gym.

Wat is personal training?

Personal training is professionele begeleiding die één op één wordt gegeven om je persoonlijke doelen te realiseren.

 

Waarom heb ik personal training nodig?

Heb je een persoonlijk doel, maar weet je niet hoe je dit kan realiseren? Heb je extra motivatie nodig? Dan kan een personal trainer je daarbij helpen!

 • Verbeteren van je sportprestaties
 • Aanleren van basisbewegingen om de oefeningen in de groepsles correct uit te voeren
 • Revalideren na een blessure of operatie
 • Afslanken en je lichaam verstevigen

 

Hoe verloopt personal training?

1. Intake gesprek

De eerste stap bij personal training is een intake gesprek waarbij de personal trainer samen met jou de doelstellingen gaat bespreken en bepalen. De personal trainer streeft ernaar om de doelstellingen realistisch en haalbaar op te stellen.

 

2. Screening

Bij de tweede stap gaat de personal trainer je screenen aan de hand van enkele basisoefeningen die je moet uitvoeren. Op die manier krijgt de trainer een beter inzicht in jouw sterke punten en werkpunten.

 

–>  Op basis van het intake gesprek en de screening krijg je een persoonlijk trainingsschema. Dit trainingsschema is een overzicht van de oefeningen die je moet uitvoeren, het aantal herhalingen en het gewicht per oefening. Ieder trainingsschema bestaat uit 3 soorten oefeningen: movementprep oefeningen, trainingsoefeningen en aanvullende oefeningen.

 

Tijdens een eerste sessie gaat de personal trainer samen met jou de oefeningen uitvoeren in de open gym zodat je weet hoe je de oefeningen correct moet uitvoeren. Bij elke oefening geeft hij tips om de oefening onder de knie te krijgen, legt hij uit waar je op moet letten en stuurt hij bij waar nodig. Tijdens deze trainingen werk je aan de basis: techniek, kracht, coördinatie, mobiliteit, stabiliteit en conditie. Dit resulteert in het beter en verantwoord uitvoeren van andere sportactiviteiten.

 

Hoeveel uren personal training heb ik nodig?

Het aantal uren personal training dat je nodig hebt, hangt af van je persoonlijke doel. We raden aan om te beginnen met 5u personal training. Uit ervaring hebben we ondervonden dat je met 5u begeleiding een goede basistechniek kan aanleren om de oefeningen van je trainingsschema correct uit te voeren.

Je kan zelf bepalen wanneer je gebruikt maakt van de begeleiding. Je kan bv. één keer per week een sessie inplannen met je personal trainer en 2 tot 3 keer per week de oefeningen individueel uitvoeren in de open gym. Op deze manier kan je optimaal gebruik maken van de personal training en ga je je doelstellingen sneller behalen.

 

Hoeveel kost personal training?

Personal training kost €50 per uur.

De financiële afhandeling wordt met je personal trainer geregeld.

 

Wie is mijn personal trainer bij Brooklyn gym?

Bij Brooklyn gym zijn er twee personal trainers die gemotiveerd zijn om samen met jou je doelstellingen te realiseren:

 

Peter Roosen

Sporten is mijn leven. Enkele zware revalidaties hebben me gevormd en me mijn beroep doen kiezen: kinesist. Na mijn studie Kinesitherapie, die trouwens naadloos aansloot bij mijn eerdere opleiding LO/sport, heb ik altijd revalidatie gecombineerd met trainen en medische behandelingen. Daar ligt ook mijn grote passie: door middel van trainen herstellen wat beschadigd is. Als Medical Trainer werk ik met gekwetste lichamen die ik laat herstellen. Doorheen de jaren heb ik geleerd welke trainingen en oefeningen goed werken en resultaat opleveren.

“Training to feel, move and perform better”

Wil dit zeggen dat enkel gekwetste lichamen baat hebben bij kinesitherapie? Nee, in tegendeel. Als je deze info en kennis op niet gekwetste lichamen toepast, train je optimaal en voorkom je blessures.

Bij mij kan je terecht voor: revalidatietraining, mobiliteit- en stabiliteit training, krachttraining, coördinatietraining, conditietraining en training ter verbetering van je sportprestaties. Een hele waaier aan mogelijkheden dus.

 

 

Bjorn Poels

Mijn sportieve tegenslagen zijn mijn passie geworden: Als jonge sporter werd ik 20 jaar geleden geconfronteerd met een ernstige knie- en rugblessure die mijn carrière plots abrupt liet stoppen.

Op dat moment is de drive ontstaan om mensen wèl te begeleiden naar een volledig herstel om minimum weer het oorspronkelijke niveau te behalen in het beoefenen van hun favoriete sport.

Na opleidingen tot sportverzorger, personal trainer, conditie- en hersteltrainer en corrective exercise specialist in binnen- en buitenland begeleid ik graag iedereen in het verbeteren van algemeen welzijn en pijnvrij en comfortabel bewegen!

Hierbij komt mijn jarenlange ervaring in zowel jeugdopleiding als elite van KRC Genk absoluut ten goede !

Sinds begin 2017 werd mijn passie aangevuld met sterke interesse in brain-based training en volg ik opleidingen in Scandinavië om me hierin meer en meer te specialiseren.

Mijn takenpakket bij Brooklyn Gym is vergelijkbaar met dat van mijn collega Peter Roosen. Samen superviseren wij het “Open Gym”- gebeuren en trachten wij alle leden zo optimaal mogelijk te begeleiden.

“ Everyone is an athlete. Train to move well” #nopain

Wij hebben professioneel voedingscoach Aron Winnelinckx die voor Brooklyn werkt.

Hij helpt je met je doelen te bereiken samen in combinatie met de Brooklyn trainingen. (boksen+krachtraining)

Je krijgt om de 2 weken een vetmeting en weging voor blijvende motivatie.

Ook is het eten wat je mag eten heel lekker en goed vol te houden!

Voor meer info mail naar info@brooklyngym.be

De minimum leeftijd om deel te nemen aan de groepslessen is 16 jaar (het jaar waarin je 16 wordt).

De minimum leeftijd om te trainen in de open gym onder begeleiding van een personal trainer is 12 jaar (het jaar waarin je 12 wordt).

Ja, neem gerust je eigen drank mee!

Er zijn aparte kleedkamers voor mannen en vrouwen.

De kleedkamers zijn voorzien van douches (open douches bij de mannen en douches met tussenstuk bij de vrouwen).

Daarnaast zijn beide kleedkamers voorzien van lockers om je spullen veilig op te bergen. De lockers kan je sluiten met een hangslot. Je dient je eigen slot mee te nemen.

Ja, Brooklyn gym heeft een bar waar je voor of na je training rustig iets kan eten of drinken.

Je kan betalen met Bancontact of via de mobiele app Payconiq.

Brooklyn gym is voorzien van 38 parkeerplaatsen.

Kom je met de bus? De dichtstbijzijnde bushalte is ‘Schulen kerk’. Deze bushalte ligt op +/- 500 m wandelafstand van Brooklyn gym.

Brooklyn Gym
Niet gevonden wat je zocht?

Je kan ons ook steeds persoonlijk contacteren!