Yoga

Yoga met een zuiverende werking

Hot Yoga

Bij Brooklyn gym kan je maar liefst 5 verschillende soorten yoga volgen! Weet je niet welke je moet kiezen? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten yoga met een korte omschrijving.

Hot Yin Yoga

Tijdens de les hot yin yoga trainen we het “yin” gedeelte, het dieper gelegen deel van ons lichaam zoals onze gewrichten, botten, pezen en het dieper gelegen bindweefsel. Deze vorm van yoga is het meest meditatief en zeker een aanrader voor herstel van blessures en voor mensen met veel kracht, maar weinig lenigheid.

Deze les hot yin yoga wordt gegeven in een verwarmde ruimte. Infraroodstraling verwarmt je lichaam van binnen uit. Deze warmte werkt heel ontspannend voor je spieren waardoor je veel soepeler wordt. De diepere stretches zorgen voor een betere doorbloeding en meer ruimte in gewrichten. Door de extra warmte ga je meer transpireren en kun je je afvalstoffen uitzweten.

Tijdens een yin yoga les worden de houdingen langer vast gehouden, van 3 tot 10 minuten. Veel houdingen worden zitten of liggend uitgevoerd, waarbij de spieren, voor zover mogelijk is, ontspannen blijven.

Power Yoga

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel. Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorg je ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Deze vorm van yoga in combinatie met andere sporten is zeker aan te raden!

Hot Easyflow Yoga

Dit is een zeer rustige vorm van yoga die gebaseerd is op Ashtanga Vinyasa Yoga. Via trage vloeiende bewegingen laten we de stress van het alledaagse leven even achter ons en leggen we onze aandacht op het huidige moment. De houdingen van deze yogavorm vereisen bijna geen kracht en stimuleren gewrichtsmobiliteit op een zeer zachte manier.

Ter afsluiting wordt altijd Yoga Nidra begeleid, een Oosterse techniek die lichamelijk herstel stimuleert, zodat iedereen vol energie de les verlaat. Deze vorm van yoga is aan te raden voor mensen met stress, rugklachten of bij revalidatie van een blessure. Easyflow yoga is de ideale aanloop om Ashtanga Vinyasa Yoga te starten.

Deze les kan ook als hot yoga gegeven worden. Dit is een vorm van yoga die beoefend wordt in een warme ruimte (+40℃).  De infraroodstraling verwarmt je lichaam van binnen uit. Om yoga te kunnen beoefenen in deze hitte vereisen de poses niet veel kracht, maar ligt de focus op de ademhaling. Deze warmte werkt heel ontspannend voor je spieren waardoor je veel soepeler wordt.

Voordelen: toxische stoffen uitzweten, gemakkelijker stretchen, lichaamsherstel boosten, ademhaling verbeteren, …

Voldoende water drinken voor en tijdens de les is een must. Deze vorm van yoga is niet aan te raden voor mensen met een hoge of lage bloeddruk.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Dit is een dynamische vorm van yoga waarbij bewegingen vloeien op het ritme van de ademhaling. Focus, kracht, en lenigheid worden getraind in een serie van bewegingen die uitdagend is voor alle niveaus. Ter afsluiting wordt altijd Yoga Nidra begeleid, een Oosterse techniek die lichamelijk herstel stimuleert, zodat iedereen vol energie de les verlaat. Lenigheid en kracht zijn geen vereiste om mee te doen, de les is aangepast aan elk niveau.

Hot Yoga

Dit is een vorm van yoga die beoefend wordt in een warme ruimte (+40℃).  De infraroodstraling verwarmt je lichaam van binnen uit. Om yoga te kunnen beoefenen in deze hitte vereisen de poses niet veel kracht, maar ligt de focus op de ademhaling. Deze warmte werkt heel ontspannend voor je spieren waardoor je veel soepeler wordt.

Voordelen: toxische stoffen uitzweten, gemakkelijker stretchen, lichaamsherstel boosten, ademhaling verbeteren, …

Voldoende water drinken voor en tijdens de les is een must. Deze vorm van yoga is niet aan te raden voor mensen met een hoge of lage bloeddruk.

Schrijf je online in of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Ons membership is maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Kennismakingsgesprek