Yoga

Yoga met een zuiverende werking

Yoga

Bij Brooklyn gym hebben we 4 verschillende soorten yoga lessen.

Yoga flow, hot yoga,yoga strech flow en ashtanga yoga

Klik op het icoontje van YouTube om de video te bekijken.

Hot Yoga

In deze les is er een grote focus op balans, ongeëvenaard in eender welke andere vorm van yoga. En wanneer lichamelijke balans verbetert, volgt mentale balans.

Deze balanshoudingen worden gevolgd door transities tussen back bends, forward bends, en twists, en twee aparte begeleidde savasanas.

De unieke combinatie van houdingen en relaxatie zullen uw balans en flexibiliteit snel verbeteren. Kracht wordt in mindere mate getraind in deze practice.

Dit is een vorm van yoga die beoefend wordt in een warme ruimte (+35℃). Een handdoek meenemen en voldoende water drinken voor (en eventueel tijdens) de les, is een must. Deze vorm van yoga is niet aan te raden voor mensen met een hoge of lage bloeddruk.

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga

Ashtanga Yoga balanceert flexibiliteit, kracht, en relaxatie via een dynamische flow van houdingen. Doordat er verscheidende niveaus zijn om de houdingen te doen, kan je blijven verbeteren binnen Ashtanga naar een langere en vloeiendere practice die uitdagend blijft voor alle niveaus. Deze vorm van yoga is aangeraden voor mensen die meer flexibiliteit en stabiliteit zoeken in lichaam en geest. Lenigheid en kracht zijn geen vereisten om hiermee te starten. In deze les wordt er minder voorgedaan door de lerares, zodat ze meer kan rondlopen en meer persoonlijke adjustments kan geven voor de diverse houdingen. Beginners kunnen ook beginnen met deze les, en eens spieken bij de buren om te weten hoe de houding eruit ziet.

 

Hot Gentle-Flow Yoga

Een vloeiende practice waarbinnen voelen centraal staat. Dit is een creatieve practice die zowel stabiliseert als flexibiliteit verhoogd. Het verschil met Easy-flow is dat deze sequentie vrijer en gemakkelijker is. Er is meer variatie in bewegingen omdat de practice niet gebaseerd is op ashtanga yoga. Ook zijn de houdingen gemakkelijker om een ideale instap te vormen voor beginnende yogi´s of voor diegenen die een rustige practice willen doen. De les Hot Gentle-Flow Yoga wordt gegeven in een verwarmde ruimte. Infraroodstraling verwarmt je lichaam van binnen uit. Deze warmte werkt ontspannend voor je spieren waardoor je veel soepeler wordt. De diepere stretches zorgen voor een betere doorbloeding en meer ruimte in de gewrichten. Door de extra warmte ga je meer transpireren en kun je meer afvalstoffen uitzweten.